woensdag 15 september 2010

Chelsea

Vandaag stond Chelsea op het reisschema. Een van de meest booming wijken in Manhattan. Voorheen een kille industriewijk, nu een met de duurste huren van de stad!


Een van de grootste trekkers is de Chelsea Market. Een voormalig industrieel pakhuis dat nu omgevormt is tot een prachtig voorbeeld hoe oude industriele objecten een nieuwe bestemming kunnen krijgen. Het is nu een sfeervol ingericht overdekt winkelcentrum met de nadruk op gourmet artikelen. Je hebt er een waanzinnige vismarkt, kookwinkels en alle specerijen, groenten en fruit die je maar kunt verzinnen.


Daarna hebben we een wandeling over de High Line gemaakt. New Yorks jongste en bijzonderste park. Het is een van de oude treinrails die vroeger door de stad liepen op een hoogte van ca. 10 meter. Je kent vast en zeker de films uit de jaren 70 waar ze onder de trein door spectaculaire achtervolgingen deden. Men wilde de spoorlijnen eigenlijk slopen maar enkele buurtbewoners kwamen op het lumineuze idee om ze om te vormen tot een langerekt park. Enkele kilometer zijn nu klaar en het is heel vreemd om op die hoogte te wandelen tussen prachtige aangelegde groenvoorzieningen.


Heel vreemd om op die plek en die hoogte door een heidelandschap te wandelen! Er zijn diverse plekken waar mensen kunnen relaxen. Zo zijn er zelfs houten lounge ligbanken gemaakt over de oude spoorlijn waar je heerlijk in het zonnetje kunt liggen!

Geen opmerkingen:

Een reactie posten