maandag 20 september 2010

Museum & een parkje

We zijn bijna aan de top van Manhattan aangekomen met onze trektocht. Vandaag stond het Museum of Natural History als eerste op het programma. vanuit Park Slope Brooklyn toch maar zo'n 40 minuten met de Metro. Het museum ziet er een beetje stoffig uit met al zijn opgezette beesten in diarama's maar er is ook een high-tech planetarium en een Imax filmtheater. 

We begonnen met het eerste, een prachtige voorstelling over het onstaan van sterren en zonnestelsels. Daarna naar een Imax-voorstelling over de restauratie (in space) van de Hubble-telescoop. Zeer bijzonder omdat het echt met een Imax filmcamera vanuit de Spaceshuttle gefilmd was. 
Na enkele uren door het museum gedoold te hebben zijn we Central Park in gewandeld. De zon begon al behoorlijk te dalen en het gaf enkele mooie tafereeltjes met lange schaduwen.
Daarna naar de Top of the Rock observatorium, op het dak van Rockefeller Center. Ons was verteld (en zo stond het ook in diverse gidsen) dat we met onze City Pass niet meer in de rij hoefden te staan. Maar helaas, toe we er aan kwamen moesten we toch onze voucher nog omwisselen voor een echt ticket. En de rij was gigantisch. Bovendien konden we daarna ook nog een uur wachten voor de lift naar boven. 

De zonsondergang hebben we hierdoor gemist en we waren dan ook behoorlijk pissig! Maar desondanks was het uitzicht spectaculair.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten