donderdag 16 september 2010

Een rondje midtown...

We werken ons langzaam naar het noorden van Manhattan, vandaag stond midtown op het schema.
We begonnen met een bezoek aan de Central Library. De oudste en grootste bibliotheek van het land. Helaas zijn sommige delen niet zomaar te bezoeken, zoals het fotoarchief. Maar het gebouw is zeer indrukwekkend. Vooral de grote leeszalen zijn gigantisch.
Daarna zijn we naar Grand Central Station gewandeld, het grote, eh... centraal station van New York (zie de vorige entry). De vorige keren hebben we hier in de buurt gelogeerd, maar het is behoorijk veranderd. Dat was vooral te merken toen we in de buurt van Time Square kwamen. Alsof ze de 10 kilometer van de Las Vegas Strip in 200 meter proberen te stoppen; één groot Disneyland!
Aangezien het pas echt 'fotogeniek' wordt als het schemerd zijn we eerst maar even een kroegje gaan opzoeken. En dan niet de Hard Rock Café, maar Arny had in een reisgids een overzicht van zgn. 'dive bars' gevonden. Eentje waar alleen locals komen en de bierprijs sinds 25 jaar nog hetzelfde is. Jimmy's Corner was er eentje waar alles bleek te kloppen. De eigenaar was een oude gepensioneerde boxer en de hele tent hing vol met oude foto's (vaak met handtekening) van boxlegendes als Mohammed Ali, Frazier en talloze anderen.
Na enkele spotgoedkope drankjes en geweldige conversaties met de vrouw van Jimmy, zijn we weer terug naar Time Square gestrompeld.
Het was inmiddels al flink aan het schemeren, dachten we, maar toen de eerste donderslagen door de canyons van wolkenkrabbers echooden wisten we wel beter. Een gigantisch onweer was op komst. 
Na een kort buitje begon het noodweer pas echt. Binnen no time was Times Square leegeveegd. Maar het leverde wel enkele mooie plaatjes op!


Geen opmerkingen:

Een reactie posten